מחלת לב תורשתית ואספירין

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

22/06/2001 | 19:44 | מאת: חיים

שלום במשפחתי קיימת היסטוריה של מחלת לב. הנני בן 36, ולצעריאינני מרבה בפעילות ספורטיבית. לאחרונה הנני שומע די הרבה על המלצות של רופאים ליטול אספירין ( ו/או מיקרופרין) בתדירות קבועה גם אם במינון נמוך לכל אדם באם יש חשש להיסטוריה "לבבית" . האם הדבר נכון ? אם כן, האם ללקיחת אספירין אין תפעות לוואי כלשהן ? תודה על ההתייחסות חיים

23/06/2001 | 14:10 | מאת: ד"ר אילן קיציס

נראה לי שאתה צעיר מדי לכך. אבל מה שחשוב זה האם יש לך גורמי סיכון נוספים (חוץ מהמשפחתיות), לדוגמא - כולסטרול גבוה (האם בדקת?), יתר לחץ דם או עישון. אם כן חשוב יותר לטפל באלו באופן אופטימלי. וכמובן לעשות פעילות גופנית קבועה מדי יום. בגיל מבוגר יותר (בהנחה שכל הנל תקינים) אפשר לחשוב על אספירין "רק" בגלל המשפחתיות. תודה על תשומת הלב

מנהל פורום קרדיולוגיה