צינתור

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

22/06/2001 | 02:17 | מאת: סימה

ד"ר, שלום רב! אני אחרי צנתור +תותב, קיבלתי כדורים בשם- פלויקס, למשך שבועיים. מהם תופעות הלוואי ? האם פלויקס + טבעפירין זה לא יותר מידי ? בתודה מראש.

22/06/2001 | 18:44 | מאת: ד"ר אילן קיציס

פלויקס היא תרופה הנוגדת את הצמדות הטסיות, עושה בערך מה שאספירין עושה אך במנגנון שונה, ובכך "מחזק" את האפקט האנטי-טטסיות. לטסיות תפקיד חשוב מאוד בהווצרות קריש לאחר צנתור ובכלל- ולכן נהוג לתת אותו לתקופה מסויימת לאחר בלון ותותב. תודה על תשומת הלב

23/06/2001 | 09:27 | מאת: סימה

ד"ר שלום ! מהם תופעות הלוואי של פלויקס ? מדוע צריך לעשות ספירת דם בעת לקיחת התרופה ? תודה על תשומת הלב

מנהל פורום קרדיולוגיה