דופק מואץ

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

18/06/2001 | 20:48 | מאת: סיון

שלום, אני סובלת מהתקפים פתאומיים של דופק מהיר (אולי 250 פעימות לדקה) שמסתיימים לאחר כמה דקות. התחושה היא שהפעימות אינן שלמות וזה מלווה בשיעול ותחושה לא נעימה. קורה לי גם דבר דומה לעתים כתוצאה מהתכופפות קדימה, אבל אז זה נמשך רק כמה שניות. שאלתי היא: האם תופעה זו מסוכנת, האם היא עלולה לגרום לקרישי דם או לשבץ מוחי? זה לא קורה לי לעתים קרובות, ולכן לא ברור לי כיצד לבדוק את העניין. תודה.

19/06/2001 | 08:36 | מאת: סימה

אותו הדבר קורה לי בת כמה את?

19/06/2001 | 13:11 | מאת: סיון

אני בת 34 אבל זה התחיל לפני 20 שנה.

19/06/2001 | 13:39 | מאת: סימה

לפני 20שנה בגיל 14 ורק עכשיו זה מטריד אותך?

20/06/2001 | 19:14 | מאת: ניצה

לסימה ולסיוון שלום גם אני סבלתי מתופעה זו במשך כ- 8 שנים וטופלתי בכדורים. היו לי מידי פעם התקפים של דופק מואץ svt / לפני יומיים עברתי טיפול הנקרא אבלציה שזה מעין צינטור ( די מפחיד) אך בהשוואה לפחד שהנה בא התקף של דופק 240 ........, זהו, מעכשיו אין יותר כדורים ואין יותר התקפים כאלה, ההחלמה די מהירה הטיפול נעשה בבית החולים איכילוב.....

20/06/2001 | 20:39 | מאת: עופר

היי סיוון אני בן 30 וגם אני כמוכם וכמו חברתי ניצה סבלתי כ 8 שנים מתופעת הדופק המואץ וכל הפעמים הייתי שבר כלי הדופק היה מגיע ל250 ויותר , לפניי מספר חודשים עברתי צינתור שנקרא אבלציה , טיפול שלוקח כשעה וזהו נגמר הסבל . תראי אין פחד של מוות וממליץ בחום לעבור את הטיפול באיכילוב אצל פרופסור בלאסן אז רק לבריאות ויהיה טוב ביי

21/06/2001 | 09:22 | מאת: סימה

האים הטיפול כרוך בהרדמה כללית והאים זה ניתוח?

21/06/2001 | 22:14 | מאת: סיון

שמחה לשמוע שאתם כבר לא סובלים מהתופעה. אגב, כל כמה זמן הייתם מקבלים התקף?

מנהל פורום קרדיולוגיה