לחץ דם סיסטולי

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

16/06/2001 | 21:19 | מאת: יצחק

היום אני בן 75. בצעירותי צרכתי כמויות מלח הרבה מעל הממוצע, ולחץ הדם שלי היה תקין. לפני כחמש שנים פתאום גיליתי שלחץ דמי נע ב 70 על 140. לפני שנתיים הייתה לי קפיצה שהגיעה ל 160 ולפעמים ל 170 הרופא שלי הדריך אותי להנמיך את כמויות המלח באופן משמעותי וללא כל תרופות. במשך השנתיים האלו לחץ הדם עומד באופן עיקש על 70 על 160. באחרונה הרופא המטפל ייעץ לי לקבל טיפול תרופתי (פנידיל 2.5 מ"ג ליום) האם כדאי להמשיך בטיפול זה ? או להתחיל טיפול אחר. הרופא ייעץ לי להשתמש כחודש ימים בכדור אחד ליום ולאחר מכן לבדוק את ההשפעה, מה עלי לעשות ? תודה רבה, יצחק.

17/06/2001 | 21:55 | מאת: ד"ר אילן קיציס

פנדיל זה לא רע, אם זה מאזן לך את לחץ הדם. זה מה שחשוב. וזה צריך להיות "תקין" ממש 120/80 אם אפשר וזה לא קשור למלח שאכלת בצעירותך. תודה על תשומת הלב

מנהל פורום קרדיולוגיה