שאלה חוזרת - דחיפות צינתור

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

16/06/2001 | 10:11 | מאת: צ'ילי

שלום ד"ר בחודש שעבר שלחתי שאלה שטרם ענית עליה. אודה מאד לתשובה: מהי הדחיפות לביצוע צינתור למניעת התקף לב כאשר ידוע: 1. קולסטרול וטריגליצרידים גבוהים (LDL =160 ו- CL=300 ו-HDL =33 ) - תורשתי 2. התקפי לב לפני גיל 55 - תורשתי מצד 2 ההורים וכל המשפחה. 3. מזה שבועיים כאבים במאמץ בחזה ימין עם הקרנה ליד ימין. 4. בדיקת מאמץ שבוצעה היום הופסקה אחרי 7 דקות עקב כאבים קשים כנ"ל עם METS=10 אך צניחות של 1 מ"מ בלבד. 5. בן 50. תודה צ'ילי

16/06/2001 | 16:36 | מאת: ד"ר אילן קיציס

הייתי עושה גם מיפוי לב SPECT לשלול אפשרות של הצרויות בעורקים. גורמי הסיכון שציינת לא קובעים את דרגת הדחיפות לצנתור לב. תודה על תשומת הלב

16/06/2001 | 18:42 | מאת: צ'ילי

שלום רב תודה על תשובתך בענין. אם לא דחיפות צינתור, מהי דחיפות המיפוי שהנך מציע? האם יש משהו דחוף אחר שצריך לעשות אחרי הפסקה מיידית של בדיקת מאמץ בכאבים בחזה? תודה וכל טוב

מנהל פורום קרדיולוגיה