m.v.p

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

15/06/2001 | 21:55 | מאת: א.

אני בת 43. לפני 5 שנים אובחן אצלי הנ"ל. בשנתיים הראשונות בוצעו בדיקות הולטר לב שנמצאו תקינות. כמו"כ מבוצעת מדי שנה בדיקת אקו לב. ב 4 בדיקות האקו הראשונות התוצאה היתה זהה: "צניחה סיסטולית קלה של העלה המיטרלי האחורי מלווה באי ספיקה מיטרלית קלה. שאר נתוני בדיקת האקו דופלר בגדר הנורמה." השנה נרשם:צנחיה סיסטולית קלה של העלה המיטרלי האחורי מלווה באי ספיקה מיטרלית קלה(+) והרחבה קלה מאוד של הפרוזדור השמאלי. שאר נתוני בדיקת האקו דופלר בגדר הנורמה". הערך שנרשם ב left atrium area היה 18. רופאת המשפחה מתייחסת לשינוי הנ"ל בביטול מוחלט. לטענתה זה תהליך טבעי במצב הזה ובכל מקרה גם כשזה מחמיר אין מה לעשות. 1.האם הרופאה צודקת? 2.כיצד ניתן למנוע החמרה נוספת? בתודה מראש א.

16/06/2001 | 16:39 | מאת: ד"ר אילן קיציס

נכון, זה לא נראה על פניו משהו משמעותי, אולי בכלל זה במזגרת הטעות של הבדיקה. מה שחשוב להיות במעקב - אם את רוצה את יכולה לפנות למרפאת מסתמים באיכילוב (אני) + טופס 17. הטלפון לקביעת תורים 6974624. חשוב גם שתקבלי טיפול אנטיביוטי פרופילקטי לפני טיפול שינים וניתוחים למינהם - זאת למנוע זיהום חיידקי על המסתם. תודה על תשומת הלב

מנהל פורום קרדיולוגיה