apbs

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

15/06/2001 | 11:46 | מאת: אורלי

לד"ר קיציס אני בת 30 סובלת מפעימות מוקדמות. עשיתי בירור קרדיולוגי א.ק.ג. הולטר אקו והקרדיולג אומר שזה פעימות מוקדמות מסוג apbs על חדריות .שלא יודעים את הסיבה להם. הוא אומר שזה לא מסוכן ואפשר לחיות עם זה כל החיים. הבעיה היא שזה מפריע לי מאד מלחיץ ואי אפשר לנהל חיים נורמלים שכל יום והמון פעמיים ביום אני מרגישה את זה. הכדורים שקיבלתי מסוג דרלין וחוסמי בתה גרמו לתופעות לוואי קשות. לכן הרופא אמר שאין מה לעשות אלה להתרגל למצב. האם באמת אין טיפול אחר והאם זה באמת סביר שיש פעימות מוקדמות רבות כל יום שלא פוגעות בלב.

15/06/2001 | 14:21 | מאת: ד"ר אילן קיציס

בודאי שיש - את צריכה ללכת לקרדיולוג שיראה את כל הנתונים. אפשר תמיד לתת תרופות נגד הפרעות קצב במינונים אלו או אחרים ובעילי תופעות לוואי כאלו או אחרות - ותמיד צריך לקחת בחשבון את יעילות וחשיבות הטיפול מול מימדי הבעיה תודה על תשומת הלב

מנהל פורום קרדיולוגיה