אוטם שריר הלב בעקבות סטרסס

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

13/06/2001 | 01:35 | מאת: צ'רלי

שלום רב ד"ר נכבד אני מבקש עזרה בלמצוא חומר , כולל מאמרים , ותוצאות מחקרים בשאלה שלהלן אדם נוהג ברכבו , בעיקול הדרך הוא מתהפך , ונלכד בתוך הקבינה לתקופת זמן של כרבע שעה עד שמחלצים אותו . בדקות אלו כמובן שהיה בלחץ נפשי ופיזי קשה, אך לא נפגע גופנית כעבור מספר ימים , בעקבות כאבי חזה מובהל לבית החולים והאבחנה מהי? אוטם שריר הלב יצויין שהאיש נהג רכב כבד ובתיק הרפואי שלא אין כל תלונה על כאבי חזה האם נכונה התיזה האומרת שהאוטם נגרם בגלל הסטרס שבו היה שרוי באותן דקות גורליות האם יש על כך ספרות . התוכל לצטט בתודה והוקרה מראש

14/06/2001 | 22:37 | מאת: ד"ר אילן קיציס

בהחלט אפשרי. באמת הסטרס שאתה מתאר משמעותי מאוד, ואטום יכול להתרחש גם בגלל דרגות סטרס פחותות. כמו כן יתכן שבכל זאת הוא קיבל מכה כהה בחזה וכעבור ימים באחד העורקים התפתח קריש דם שגרם לאוטם. תודה על תשומת הלב

16/06/2001 | 10:18 | מאת: צ'רלי

ד"ר קיציס אודה לכב' באם יואיל להמציא לי בחוזר לכתבות זו את הכתובת המלאה ואת מספר הטלפון שלך על מנת שאפנה את החולה אליך להתיעצות ולמתן חוות דעת לצורך הגשה לביטוח לאומי ולבית משפט

מנהל פורום קרדיולוגיה