דופק מהיר

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

03/09/2000 | 12:36 | מאת: אסולין מרקו

שלום רב! אני בן 38 ומזה 5 שנים סובל מערכים גבוהים של טריגליצרידים בן 300 ל600 אני מטופל בבזליפ 400 מ"ג X1 ליום כמו כן עקב בעיות בלחץ הדם אני מטופל ב NORNITEN 50 מ"ג ליום בזמן האחרון החלה תופעה שלא היתה בעבר וזה דופק מהיר בין 100 ל130 שידוע לי שהנורמיטן אמור להאט את הדופק . אצלי במשפחה יש עבר קרדיאלי אבי עבר שני התקפים ועבר ניתוח מעקפים ליפני 3 שנים בהדסה האם לדעתך אני צריך לעבור ברור קרדיאלי והאם יש טיפול להורדת הדופק יש לציין שאני לא כל כך בלשון המעטה אוהב ללכת לרופא

10/09/2000 | 00:20 | מאת: ד"ר יובל רבינוביץ

דופק מהיר בזמן נטילת Normiten הוא די נדיר. ההסבר הסביר ביותר הוא שיש ימים שבהם אתה שוכח ליטול את הכדור. אחת הבעיות עם Normiten ודומיו היא שאי הקפדה על נטילה גורמת לתופעת גמילה של האצת הדופק. באופן ספציפי לגבי Normiten - למרות שלרוב החולים הוא נרשם לנטילה אחת ליום, אני מעדיף לתת אותו לחולי פעמיים ביום בדיוק מהסיבה הזו. לקראת הנטילה הבאה שלו רמתו בדם יורדת את מתחת לסף ההשפעה, והדופק עולה. האם אתה צריך לעבור בירור קרדיאלי? ובכן - יש לך בעיית לב במשפחה, אתה סובל מעודף שומני הדם ומיתר לחץ דם. ודאי שעליך להיות במעקב. נתונים רלבנטיים נוספים לצורך זה יהיו באם אתה סובל מעודף משקל או מעשן, וכן מה היה גילו של אביך בעת שלקה לראשונה בלבו.

13/09/2000 | 22:38 | מאת: ד"ר אילן קיציס

אפשרות נוספת היא שאולי, למרות הנורמיטן יש לך הפרעת קצב שיכולה היתה להיות יותר מהירה ללא הנורמיטן, ועם הנורמיטן היא רק בסביבות 100. עשה אקג ואולי הולטר. וכמובן זאת בנוסף לדברים המאוד נכונים של ד,ר רבינוביץ תודה על תשומת הלב

17/10/2000 | 14:07 | מאת: אסולין מרקו

תודה רבה על התשובה ! 1. את הנורמיטן אני לוקח יום יום ולא מפספס 2. אני עם עודף משקל 3.אבי לקה בליבו בפעם הראשונה בגיל 55 כמו כן לאחר מעקב לחץ דם של שבועיים רצוף הוחלט ע"י נפרולוג לשנות את המינון של הנורמיטן 150 מ"ג ליום האם נורמיטן פוגע בתיפקוד המיני: >

מנהל פורום קרדיולוגיה