asd

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

19/05/2001 | 12:10 | מאת: א.א

ברצוני לקבל פרטים על תהליך היווצרות ASD /מהי הדרך המעדפת לסגירה:מטריה או ניתוח כיצד נעשית הסגירה באמצעות מטריה,כיצד היא בנויה,מתי אפשר לומר שהפעןלה הצליחה? מתי אפשר לחזור לפעילות מאומצת? מה הניסיון עם המטריה?מתי הופכת להיות חלק אינטגרלי?אשמח לקבל פרטים נוספים בכל הקשור לסגירה באמצעות מטריה. תודה, א.א.

20/05/2001 | 12:30 | מאת: דר' שוורץ

שלום רב, בחיץ הבין-פרוזדורי יש באופן תקין פתח (חלון-סגלגל) במהלך ההריון. זהו דלף חיוני כחלק ממחזור בדם העוברי. בחלק מהאנשים הבריאים נותר פתח זה גם בחיים החוץ-רחמיים. בנוסף, יש הסובלים מקיום פגם בחיץ הבין-פרוזדורי שהוא מום לבבי הנובע מחוסר התהוות תקינה של החיץ בשלב מוקדם של ההריון. פתרון ניתוחי להיוותרות פגמים אלו הוא יעיל וותיק מאד. המנתחים מאד אוהבים לבצעו. בשנים האחרונות פותחה שיטה לא-ניתוחית המאפשרת אטימת הפגמים הנ"ל במהלך צינתור. מחלקתנו החדירה השיטה לארץ ובמהלך 3 שנים אטמנו בהצלחה מלאה 70 פגמים(!). הפעולה מבוצעת בהנחייה צמודה של דימות על-שמעי באמצעות מתמר תוך וישטי (TEE) . לא כל פגם מתאים לאטימה בצינתור ויש לוודא שגודלו ומיקומו אכן מתאימים. אנו משתמשים בשני סוגים עיקריים של מתקני אטימה STARFLEX ו- AMPLATZER. תוכל למצוא הדגמות באתרים של שתי החברות המייצרות מתקנים אלו. אם בוחרים נכון את מתקן האטימה, סוגו וגודלו, ומבצעי הפעולה מנוסים אזי הפעולה בטוחה ומאד יעילה. זו פעולה שוות-ערך לניתוח אך ללא התחלואה הכרוכה בפתיחת בית החזה. הפעולה כרוכה בשהיה בת לילה אחד בלבד בבית החולים. תוצאות הצינתור הטיפולי ברורות מיד בתום הצינתור. הצלחה מוגדרת כהעדר דלף שאריתי. חזרה לפעילות מלאה מתאפשרת לאחר שבוע. יש ליטול אספירין במשך חצי שנה עד לציפוי מלא של המתקן ע"י תאי הגוף. לפרטים נוספים אנא פנה למחלקתנו 04-8542275 או ישירות לדואר האלקטרוני שלי. בברכה, דר' שוורץ, קרדיולוגית-ילדים, רמב"ם

מנהל פורום קרדיולוגיה