תוצאות בדיקה אקו

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

18/05/2001 | 17:31 | מאת: mir

שלום לך אילן :כבר רשמתי בעבר לגבי הבעייה שלי,אכן עברתי אקו לב לפני מספר ימים תוצאות היו:צניחת מסתם ואי ספיקה קלה + ,כל השאר גודל וכו בסדר,אני מטופלת כשנה בנורמיטן 25 פעם ביום בגלל אי סדירות או פרפור בלב ,זו התחושה.... האם זה קשור לתוצאות של הבדיקה,באולטר כמובן לא קולטים את הקפיצות אלו ראיתי הרבה כותבים לך באןתו נושא,ברצוני להיכנס להריון מה עם התרופה? תודה מיר

19/05/2001 | 09:23 | מאת: ד"ר אילן קיציס

צניחה של המסתם ואי ספיקה קלה הם ממצאים לא נדירים ... וגם התלונות שלך על תחושת "פרפורים" אופיינית מאוד. ולרוב אכן, לא מוצאים כלום בהולטר והתחושה ממשיכה... נורמיטן וחוסמי ביטא אחרים יכולים לעזור להפחית את תחושת דפיקות הלב. הריון במצב זה לא בעייתי אך את צריכה מעקב אצל קרדיולוג. אולי לעשות עוד אקו במהלך ההריון. זאת, כיוון, שהריון הוא מצב בו כמות הנוזלים בגוף עולה וגם העומס על הלב וחשוב לראות מה קורה למסתם. כמעט תמיד לא נוצרת בעייה חדשה בזמן ההריון (אם אי הספיקה קלה) ח ש ו ב !! - כיוון שיש צניחה וגם אי ספיקה יש המלצה לקבל טיפול אנטיביוטי מונע - לדוגמא לפני טיפולי שיניים וגם בזמן הלידה או בכל פעולה אחרת אשר עלולה להחדיר חיידקים לגוף - וזה מעלה את הסבירות (המאוד נמוכה), לזיהום על המסתם. תגידי את זה לגניקולוג שלך. תודה על תשומת הלב

19/05/2001 | 21:38 | מאת: mir

תודה רבה על האינפורמציה.מיר

מנהל פורום קרדיולוגיה