יתר ל"ד

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

02/09/2000 | 20:13 | מאת: דושקין

שלום רב, הנני סובל כרוני מיתר ל"ד מזה כ - 15 שנה וטולתי בתרופות שונות. כיום הנני בן 31 . הסיבות אינן ידועות , למעט העובדה שהורי אף הם סובלים שנים רבות מל"ד גבוה. כיום הנני מטופל ב - Concor10 , Ocsaar10 , Osmo-Adalat20 . ב - 24 השעות האחרונות אני סובל מקפיצה בערכי הל"ד שלי. ב - 05:00 התעוררתי עקב כאב חזק ברקה השמאלית מלווה בל"ד של 160/120 (נמדד ע"י מכשיר ביתי). לקחתי מיד את מינון הבוקר הרגיל שלי (Concor + Ocsaar) וגם אופטלגין. המשכתי לשון עד 10:00 וכשהתעוררתי ל"ד היה 140/90 . בצהריים לקחתי גם את ה - Osmo-Adalat . לפני כשעה מדדתי ערכים של 155/105 . המדידות הן במכשיר דיגיטלי, כך ששגיאות מדידה אפשריות הן של המכשיר ולא שלי! הרגשתי הכללית אינה שפירה וזאת מאתמול בלילה (עיפות ובחילות). אבקש את עזרתך בהצעה לטיפול מידי עד אשר אוכל לפנות לרופא המשפחה. אציין כי בעברי, לפני כשנתיים אישפוז עקב קפיצה לערכים של כ - 230/140 ומאז יש איזון יחסי. תודה.

04/09/2000 | 01:35 | מאת: ד"ר יובל רבינוביץ

סביר שהרגשתך הרעה אינה תוצאה של לחץ הדם הגבוה שלך. יש נטיה לחולי יתר לחץ דם למדוד את לחץ הדם בכל פעם שהם חשים ברע. תחושות גופניות רעות עלולות לגרום לעליה בלחץ הדם, כמו מתח נפשי הנובע מהן. לסיכום - יש לברר מדוע אתה חש ברע. נראה שהכאב ברקה השמאלית לא נגרם על ידי לחץ הדם הגבוה. אגב, למרות שהערכים שאתה מתאר אינם תקינים, הם אינם גבוהים מאד ואינם מצריכים התערבות דחופה. המעקב הוא הרבה יותר חשוב מאשר הערך ביום מסויים.

04/09/2000 | 23:41 | מאת: ירון

אני בן 34 וסובל מיתר לחץ דם למעלה מ6 שנים אני לוקח בקביעות כדור קונברטין 5 מיל.כמו כןמדי פעם אני חש שקצב פעימות הלב אינו תקין בדרך כלל זה מתבטא בפעימות חזקות ואיטיות .האם יתכן שקצב הפעימות הם כתוצאה מהכדור ואיך ניתן לטפל בלחץ דם.

04/09/2000 | 12:52 | מאת: אסתי -קינייסולוגיתן

לדושקין שלום מציעה לך טיפול קינייסולוגי לאבחן דרכו מה הסיבה לל.ד. וכיצד לנטרלו. האם היית רוצה להיפטר ממנו? פנה אלי לקבלת פרטים. בברכה אסתי- קינייסולוגית

10/09/2000 | 19:31 | מאת: ברוך פישלר גיל 53

שלום אסתר אשמח לשמוע יותר פרטים על השיטה שלך לא ציינת מהי הדרך בה אפשר ליצור עמך קשר? בברכה מרגלית פישלר

מנהל פורום קרדיולוגיה