התקף לב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

02/09/2000 | 19:42 | מאת: חוה יערי

בת 53 , עברתי התקף לב, אוטם קידמי נרחב ב-LAD בוצע צינתור וסטנד ו-PTC , במאי 1999. סובלת ממחלת לב איסכמית. מטופלת ב-קונברטין 5, באספירין, ובסימוביל 20. עברתי ניתוח כריתת רחם לפני כעשר שנים ומאז לוקחת פרמריל. לאחרונה אני נתקפת מספר פעמים משך ביום בהרגשת עילפון מלווה בדפיקות לב מואצות. לחץ הדם שלי נמוך ביותר בין 90/60 ועד ל-70/40 הקונברטין אמור לייצב את לחץ הדם, נכון?? אם כך מדוע הרגשת העילפון הזו? מה סיבתה? תנודות בלחץ דם?? כמה זמן אמור ה- PTC להחזיק מעמד?? מה קורה אם הסטנד שהושתל בעורק שלי מתמוטט?? מה קורה אם יהיה לי, חס וחלילה, עוד התקף לב?? למה חוששים לעשות לי ניתוח להוצאת בלוטת התריס? כי זה כרוך בהרדמה? האם הרגשת העילפון אמורה להדאיג אותי, עד כדי הזמנת אמבולנס, לשם פינוי לבי"ח??? מודה מאד מאד אם אקבל תשובה לדואר האלקטרוני שלי. חוה יערי.

05/09/2000 | 21:56 | מאת: ברוך פישלר

לחווה שלום רב!!! לדעתי עורק נוסף הפך להיות צר אני לא יכול לדעת כמה צר ללא צנתור ואינני רופא לכן לדעתי את צריכה לגשת למיון שם יחלטו מה קורה ולמה אל תמתיני עד שיפנו אותך לבית חולים פשוט גשי לשם ביוזמתך. אל תגשי לרופא המשפחה אלה ישר למיון תרגישי טוב ברוך

מנהל פורום קרדיולוגיה