צילום בתליום

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

08/05/2001 | 19:06 | מאת: אורן

לד"ר הניכבד. אני סובל מתעוקת לב. הומלץ לי לאחרונה לעשות צילום בתליום. האם צילום כזה יכול לתת תמונה ברורה על מצב כלי הדם בלב כדי להמליץ על טיפול ניתוחי או טיפול בלון. מה באמת רואים בבדיקה כזו והאם אין סכנה מעודף קרינה. תודה אורן

08/05/2001 | 20:12 | מאת: ד"ר אילן קיציס

כללית התשובה היא כן. תליום יראה האם בכלל יש אינדיקציה לצנתור לב. רק צנתור לב יקבע האם אתה צריך בלון או ניתוח או רק תרוםות או כלום. עיין בתכתובת קודמת ענפה אודות מיפויי תליום תודה על תשומת הלב

08/05/2001 | 23:27 | מאת: אופיר

שלום ד"ר. ע"פ עצתך אמנם עיינתי בחומר הכתוב בנושא מיפוי טליום בפורום. הבנתי שתחילה עושים מאמץ ומייד לאחריו מיפוי ראשוני. לאחר מכן אחרי מנוחה של מס' שעות שוב עושים מיפוי. מאחר ואני סובל מתעוקת לב ואני מטופל בתרופות אז יש לי שתי שאלות אליך. 1. אני נוטל כל יום כדור מונוניט. האם זה יכול להשפיע על האבחנה במיפוי או שעדיף ביום הבדיקה לא לקחת אותו. 2. עקב התעוקה אני מדי פעם צורך קורדיל 5. אם אני משתמש בקורדיל לפני המיפוי השני ( אחרי מנוחה ) האם/ואיך הוא ישפיע על תוצאות הבדיקה. (אני צורך קורדיל לפי הצורך שלי ואין לי שליטה מתי כן לקחת או לו. כשאני חש מיחושים בחזה אני לוקח קורדיל כי אני פוחד שיקרה לי משהו ). אני רוצה להבין האם נטילת קורדיל לפני המיפוי השני תראה מצב עורקים טוב יותר או גרוע יותר או שאין זה משנה כלל. אודה לך עבור הסבר בברכה - אופיר

מנהל פורום קרדיולוגיה