חבל על המאמץ

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

08/05/2001 | 10:26 | מאת: תמי

חבל על המאמץ לכתוב לך להתאמץ הגעתי להחלטה שאת כולם אתה רק מפנה לקרדיולוג ואפילו לאדם אחד אתה לא נותן אבחון. אז נכון שאתה לא מרפא או משהו כזה אבל לפחות אם נותנים לרופא להתייעץ באינטרנט עם פציינטים והפציינט נותן לך את כל הנתונים וכן אני עקבתי וראיתי שרובם מוסרים לך את הנתונים הרפואים במלואם אזתן לבן אדם קצת חוות דעת חוץ מלהפנות אותו לקרדיאולוג כי את זה הוא יודיע גם ללא ד"ר אילן קייצס תודה על תשומת הלב \מקווה להתייחסות.

08/05/2001 | 20:20 | מאת: ד"ר אילן קיציס

אתה צודק. קשה מאוד לאבחן בהתכתבות. למרות שאתה או אחרים מוסרים את ,כל" הפרטים - לרוב (או כמעט תמיד) אלו רק חלק קטן מאוד מהפרטים הרלוונטיים - ובעיקר חסרה ההסתכלות על הפציינט ובדיקתו. היות ואני לא עוסק בתיקון מכוניות או מחשבים - אני לא יכול להרשות לעצמי לתת איבחן בהתכתבות. נקודה. ואם יש משהו מהרופאים שכן נותן אבחון או טיפול ללא הקשר האישי - תפנה אותו אלי. מאידך יש הרבה ששואלים פרטים על סוגי ניתוחים ו/או טיפולים ו/או איפה למצוא חומר על... וכו' אלו קבלו תשובות טובות. ויש כאלו ששאלו מה מהות הבדיקה הזו והזו... וגם הם לרוב מקבלים תשובה. אם אתה מצפה שתכתוב קצת והרופא דרך הנט (הוירטואלי) ירפא אותך - אתה טועה מאוד. קונצפטואלית. תודה על תשומת הלב

מנהל פורום קרדיולוגיה