פיענוח תוצאות הולטר 24 שעות

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

02/05/2024 | 11:55 | מאת: דידי

אשמח לדעת האם התוצאות מעידות על בעיה בקצב הלב. שלחו אותי להולטר כי התחילתי להרגיש דפיקות לב באות והולכות. אין מחלות רקע. בריאה בדרך כלל. אבא שלי סובל מפרפורים בלב ולכן הרופא שלח אותי. תוצאות ההולטר קצב בסיס - סינוס: מהירות מינימאלית 42 מהירות מקסימאלית 132 מהירות ממוצעת 67 הפרעות קצב חדריות vpc's: נצפו סהכ 202 vpc's ממוקד אחד. נצפו 18 זוגות vpc's נצפו accelerated ideo ventricular rhythm נצפו triplet vpb's במהירות של עד 136 לשעה. הפרעות קצב על חדריות apc's: נצפו 3 apc's בודדים במשך הבדיקה הפרעות הולכה - לא נצפו שינויים משמעותיים בst- לא נצפו הערות : בשעות עירנות נצפו קטעים של סינוס טקרדיה במהירות מקסימאלית של 135 לדקה. בשעות הלילה והבוקר נצפו קטעי סינוס ברדיקרדיה במהירות מינמאלית של 42 לדקה. אמרו לי לגשת לרופא בהקדם

02/05/2024 | 11:58 | מאת: דידי

שכחתי לציין את הגיל שלי אני בת 34

אם אכן הפענוח נכון, יש עדות להפרעת קצב שיכולה לפעמים לרמז על בעיה אחרת בלב. כדאי להשלים אקו לב במנוחה ולגשת לבדיקת קרדיולוג עם תוצאות שתי הבדיקות לייעוץ מלא.

מנהל פורום קרדיולוגיה