כאב בחזה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

07/05/2001 | 16:35 | מאת: יעקב

הנני בן 45 אני נוהג ללכת רגלית כל יום כ- 15 קמ בהליכה מהירה , בדרך כלל ללא כל בעיה , סוחב בעליות מצויין , לחץ הדם עומד על 110/70 לרוב. אני סובל כבר 15 שנה מבעית מתח רב וחרדה וזה גורם לי לפעמים לכאבים בחזה ,לפי דברי הרופאה שלי נובע רק בעצבים. אולם השאלה שלי מתמקדת במקרים בודדים שקורה לי או על פתיחת ההליכה או בחזרה אחרי מנוחה ארוכה, פתאום מתחיל לי כאב חד כמו חיתוך בסכין בחזה השמאלי , עאשר אני מפסיק התנועה , מפסיק הכאב,כאשר אני לוחץ בצביטה את החזה הכואב וממשיך ללכת אז כאילו אין כאב, בקיצור ללא הליכה אין כאב. נראה כאילו הכאב בא לי בעצב או שריר באיזור החזה שמאלי,. מה דעתך דוקטור?? לפני שנה עשו לי ארגומטריה,וגם אולטרסאונד בחזה וגם ארגומטריה ולא מצאו כל בעיה.

07/05/2001 | 20:22 | מאת: ד"ר אילן קיציס

אם אתה הוך כל כך הרבה ללא בעיה והכאב שלך כל כך לא טיפוסי ללב - אני מניח שזה לא מהלב. אולי שריר שנתפס וכו' (יש הרבה אפשרויות - כולן לא חשובות). תמשיך ללכת. ואם אתה באמת מודאג לך לרופא שלך. תודה על תשומת הלב

מנהל פורום קרדיולוגיה