בדיקת לב/פרפורזיה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

06/05/2001 | 00:48 | מאת: Helen Zibulsky

מהי בדיקת לב פרפורזיה- מיפוי במנוחה ו/או במאמץ מה ניתן לבחון ולהסיק מתוצאות בדיקה זו. היש תופעות לואי לבדיקה מהחומרים שמשתמשים בעת הבדיקה ולאחריה. היש סכנה בריאותית מהשימוש בחומרי הבדיקה. תודה על התשובה הדחופה.

06/05/2001 | 19:40 | מאת: ד"ר אילן קיציס

מיפוי לב במאמץ ומנוחה בודק את זרימת הדם ללב במאמץ (כאשר צריכת הדם גבוה) ומספר שעות אחר כך במנוחה. הבדיקה יכולה להבדיל בין התקף לב ישן (לא מגיעה דם בכלל) לבין היצרות בעורק (לא מגיעה דם במאמץ אבל כן במנוחה) או מצב תקין (יגיע דם היטב גם במאמץ וגם במנוחה) החומר הניתן לא גורם לתופעות לוואי משמעותיות. ואם כן, אז אפשר לתת חומר המבטל את תופעות הלוואי. תודה על תשומת הלב

מנהל פורום קרדיולוגיה