cardiac asthma

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

24/12/2006 | 11:27 | מאת: סטודנט ( מבולבל קלות )

ד"ר קיציס שלום. שמי דני, חניך בקורס פראמדיקים. שאלתי היא בעיקר טכנית, ע"פ הבנתי במיקרה של Cardiac asthma, בדומה להתקף אסטמה רגיל בזמן האזנה נשמע wheezing דו"צ ולא קרפיטציות בדומה לתחילתה של בצקת, וזאת למרות שהמצב יוביל אותנו בקרוב מאוד לטיפול בבצקת ריאות קלאסית. אשמח אם תוכל להסביר ולו בקצרה את המצב ובמיוחד איך עלי להמנע מאבחנה שגויה למרות הקליניקה המתעתעת. תודה מראש, דני

31/12/2006 | 13:08 | מאת: ד"ר אילן קיציס

זה קורה כאשר יש גודש גרוני בריאות (להבדיל מבצקת ריאות חד משמעית). צריך להיעזר בבדיקה פיזיקלית (גודש ורידים, קול שלישי וכו'), צילומי חזה (תשומת לב ל - kerly B lines), אקו לב, תגובה לטיפול במשתנים וניטרטים, תפקודי ריאות לבסוף מגיעים לאבחנה נכונה תודה

מנהל פורום קרדיולוגיה