צניחת מסתם

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

02/05/2001 | 16:30 | מאת: שרון

אני בת 25 בערך בגיל 14 התחלתי להרגיש דפיקות לב חזקות שממש הפריעו לי אפילו בשינה. טופלתי אצל קרדיולוג ילדים והתגלה לי שיש לי צניחה של מסתם ואי ספיגה קלה. קיבלתי טיפול טרופתי של דרלין 100 מ'ג ביום 2 כדורים בבוקר של 10 מ'ג ו40 מ'ג ושניים בערב והמשכתי בביקורת פעם בשנה. בגיל 22 עברתי לקרדיולוג מבוגרים ואחרי בדיקות נאמר לי שבגללת שהלב גדל המסתם חזר למקומו ויש מעט אי ספיקה של המסתם ואני יכולה להפסיק את הכדורים בהדרגתיות. יש לי כמה שאלות: * בכול טיפול שיניים היתי צריכה לקחת אנטיביוטיקה האם אני צריכה להמשיך? * לפעמים אני עדיין מרגישה דפיקות לב חזרות ודקורות, יכול להיות שזה חזר? * האים יש צורך להבדק שוב אצל קרדיולוג?(כיום אני מתגוררת החו"ל ואני ממש לא יודעת מה להגיד לרופאים) יש לציון שהתחלתי לעשן לפני שנתיים תודה רבה!

02/05/2001 | 20:31 | מאת: ד"ר אילן קיציס

בעיה שכיחה. פעם ראו ופעם לא ראו MVP. אז מה יש לי....? ובכן סביר להניח שמלכתחילה הצניחה שלך הייתה קטנה מאוד.. ואולי באמת עם הזמן נעלמה או כמעט נעלמה. או לחליפין שהיא עדיין קיימת אבל כל כך לא משמעותית שבאקו האחרון לא ראו צניחה כלל. אם יש איזו דרגה של אי ספיקת המסתם אני ממליץ לך להמשיך לקחת אנטיביוטיקה לפני טיפול שיניים וכו'. זה ממש לא מזיק. למרות שבהגדרות וההמלצות של גופי הקרדיולוגיה השונים בעולם את לא עומדת בקריטריונים המצריכים טיפול מונע. וכן, צריך להיות במעקב (פעם בשנה) אצל קרדיולוג תודה על תשומת הלב

מנהל פורום קרדיולוגיה