פעימות לא מובנות

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

01/05/2001 | 01:11 | מאת: אלדד

שלום רב רציתי לשאול על בעיה שמטרידה אותי כמה שנים. גילי 27 בעל מבנה גוף נורמלי לא מעשן,לא שותה אלכוהול... יש לי בעיה שמתרידה אותי כבר כמה שנים לפני 5 שנים יום לאחר מרוץ בזמן פעילות גופנית הרגשתי שפעימות הלב שלי אינן סדירות כלל וחזקות מאוד מייד הפסקתי את הפעילות הייתי מאוד מפוחד. כמובן שהפסקתי לעסוק בספורט תחרותי וכיום אני עוסק בספורט מתון, אך מאותו היום ממשיך לקבל את אותם הסימפטומים מידי פעם בצורה חלושה יותר ובתדירות נמוכה יותר. לאחר אותו היום התחלתי בסידרת בדיקות: ארגומטריה(מספר פעמים במאמץ גבוה-בכל שנה)אולטר +בדיקות כלליות. כל הבדיקות היו תקינות והרופא אומר שזה שום דבר. ואף הומלץ לי לעסוק בספורט באופן סדיר. נודע לי שאבי גם סובל מהתופעה הזו למרות שהוא הרבה יותר מבוגר ממני ובגילי הוא לא חש בה. ההרגשה היא כאילו הלב "מפרפר לשניה או שניים " הרגשה ממש לא נעימה והרגשה שאוד שניה זה מופיע שוב (למרות שההרגשה לא מלווה בכאבים, סחרחורות וכו ...) יש ימים רגישים יותר ויש ימים שפחות אבל התופעה אינה נעלמת. אני די מיואש ומפוחד מה זה יכול להיות?

01/05/2001 | 21:41 | מאת: ד"ר אילן קיציס

כל התלונות הסובייקטיביות שלך יכולות להיות ביטוי למשהו ממשי או שמא רק ל"תחושה". לכן חשוב לתעד את הממצאים. אתה צריך לעשות הולטר ואולי אקג ועוד אקג.. וכו' ורק לאחר תעוד התופעה אפשר יהיה לדון במה מדובר. אחרת הכל "באויר" תודה על תשומת הלב

02/05/2001 | 14:01 | מאת: אלדד

שלום דר קיציס תודה רבה רבה על התשובה אך רציתי לדעת אם קיימת איזו שהי אפשרות לתעד את האקג שלי במשך זמן רב כי בכל פעם שאני נבדק באחת הבדיקות הרגילות התופעה אינה מתרחשת (כנראה שבמקרה). האם קיים איזה שהוא מכשיר נוח(לא הולטר) שניתן להשתמש בו. ואיך אפשר להשיג אותו. בתודה מראש אלדד

מנהל פורום קרדיולוגיה