ד"ר קיציס, חן חן על הכתבה המעניינת

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

30/04/2001 | 00:16 | מאת: אירית

עם זאת ברשותך, אני מבקש אם תוכל להבהיר. כתבת שחלק מהכולסטרול הרע מיוצר בכבד שלנו בעיקר. האם נכון?? האם הכבד שלנו מייצר כולסטרול רע? למה?????? ודבר שני, לא כתוב מהיכן מגיע הכולסטרול הטוב. אז מהיכן מקורו? ושוב תודה על הכתבה המעניינת.

30/04/2001 | 16:05 | מאת: ד"ר אילן קיציס

האמת שאני לא יודע לענות על כך, לא אני ולא אף אחד יודע למה גם בהיעדר מצב של רעב או חוסר אחר של הגוף, הגוף ממשיך לייצר כולסטרול וטריגליצרידים המיועדים בעיקר לצורכי אגירה - אולי יש משהו בתבנית האנושית המכינה אותנו לשעת חוסר... באמת הגיגים ולא מידע. "רע" ו"טוב" אלו משוגים שאנחנו המצאנו... הכבד לא מדבר עברית... תודה על תשומת הלב

מנהל פורום קרדיולוגיה