מה המשמעות של דופק מירבי?

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

26/01/2023 | 16:12 | מאת: yoavi

שלום 1. מה ההיגיון מאחורי הקביעה של דופק מירבי (220 מינוס הגיל)? מה גם שלא כולם באותו מצב בריאותי ובאותו כושר גופני. 2. מה הסיכון בלעשות פעילות שמעלה את הדופק מעבר לדופק המירבי? 3. אדם שלמשל עולה 8 קומות וכמובן מרגיש קושי, צריך לחשוש שאולי הגיע לדופק המירבי והוא בסכנה? תודה

הדופק המירבי אכן נקבע על פי הנוסחה שהצגת, אם כי מובן שיש חריגים לשני הכיוונים. באופן מפתיע, אצל ספורטאים דופק המטרה אינו שונה במיוחד, כי ככל שהכושר הגופני גבוה יותר, ניתן לבצע מאמץ קשה יותר, מבלי שהגוף יעלה דופק בקלות. מכאן שכדי להגיע לדופק מקסימלי, על הספורטאי לבצע פעילות גופנית מאומצת הרבה יותר ממי שאינו מורגל בספורט. הדופק המירבי הוא כלי לקביעת דופק המטרה שהוא נגזרת של הדופק המירבי, ומשתנה מסוג אימון אחד לשני. הבעיה בעליית הדופק מעל לערכים מקסימליים הוא בנשימה אנארובית של השרירים בעודף וזמן התאוששות ארוך יותר. במאמצים קצרים הדורשים אנרגיה רבה ומוגדרים ככח מתפרץ סביר והגיוני להגיע לדופק המקסימלי.

מנהל פורום קרדיולוגיה