שאלה בנוגע לטיפול ובמיוחד לגבי סטטינים

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

23/01/2023 | 17:39 | מאת: תאו

שלום רב, בן 47 , פניתי לקרדיולוג בעקבות פעימות מוקדמות שהופיעו. עד לפני כשנה סבלתי ממשקל מאוד גבוה ולחץ דם גבוה ואז הופיעו הפעימות . הרופא שלח אותי להמון בדיקות שכללו CT וירטואלי , MRI , אקו לב במאמץ ובמנוחה , הולטר 12 חיבורים. הממצא בסוף שסובל מפעימות מוקדמות אשר לא מורגשות רוב הזמן, נמצא כי יש טרשת עוקרים לא חסימתית ב LAD1 - 24%, הודגם חלק INTRAMUSCULAR ב MID LAD MRI - הרחבה קלה שלLV עם תפקוד שמור ללא LGE הולטר - הודגמו 4255 VPC , ו 39 זוגיות , 14 על חדריות במשך 24 שעות. סיכום frequent unifocal pvcs with runs of ventricular bigeminy and trigeminy אני ממשיך להוריד משקל ולעשות ספורט לחץ דם שלי היום עומד בבמוצע על 117/77 אני ולקח כל בוקר קנדור ללחץ דם וקרדילוק 1.25 ערכי שומנים אחרונים בדם הם : ללא סטטיניפם קולוסטרול 166 טריגלידסיריד - 105 קולוסטרול HDL - 57 LDL calc - 87% הרופא המליץ לי לקחת לתרופות לחץ דם וקרדוליק את קרסטור 40 מ"ג מניעתי לטרשת והמשך מעקב יש לי ברשותך שתי שאלות 1. האם נדרש עוד בדיקות או טיפול -חוות דעתך למממצאים 2. ולאור התוצאות הרפואיות ו- כל הכתבות על תופעות הלוואי של סטטינים ולא פגיעה בשרירים האם קרסטור 40 (מרבי) הוא סביר . נא תשובתך

לעניין השאלה הראשונה - לצערי אינני יכולה לתת ייעוץ רפואי ספציפי למטופל מבלי לקיים ביקור מסודר במרפאה, הכולל בדיקה פיזיקלית ומעבר מדוקדק על כל הבדיקות. לשאלתך השנייה - טיפול בתכשירי הסטטינים השונים אכן עלול לגרום לכאבי שרירים , אבל בחולים שמצליחים לסבול מינון גבוה ללא תופעות לוואי (ויש להם התוויה רפואית לטיפול) אין שום צורך להפחית מינון.

מנהל פורום קרדיולוגיה