תוצאות בדיקת מאמץ שנתי

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

01/11/2022 | 17:15 | מאת: בן 70

שלום רב, בן 70 , ברקע CABG. בבדיקת מאמץ השבוע: 90% מהדופק המירבי לגיל -135 לדקה. 9.35 דקות בשלב הסופי METS 11. הבדיקה הופסקה בשל הגעה לדופק המטרה. במנוחה - סינוס 55 לדקה. היפוך גלי T בדופן תחתונה V4-V6 במאמץ-הודגם פסאודונורמליזציה של גלי T ובדופן תחתונה וב-V4-V6 סיכום - ללא תעוקת חזה שינויי ST-T לא ספציפיים. נשלחתי לבדיקת אקו במאמץ. לציין ברקע כי במיפוי SPECT תליום מפברואר 2018 צויין כי במנוחה - סינוס והיפוך גלי T בV3-V6. במאמץ 11 דקות ב-METS 13.5 הופסק עקב דופק מירבי וללא צניחות ST. מהי הערכתך על גורמי הסיכון ואופן המשך הברור ?

03/11/2022 | 15:12 | מאת: בן 70

להוסיף כי היום ביצעתי אקו לב במאמץ. במנוחה LVEF תקין, ללא מחלה מסתמית משמעותית, היפרטרופיה עד 15MM, במאמץ ללא איככמיה.

הי. קשה עד בלתי אפשרי להמליץ על המשך בירור על סמך בדיקת אקו במאמץ. צריך להתייחס לכל ההיסטוריה הרפואית, סוגי המעקפים שהונחו והמועד של הניתוח, בדיקות אקו לאורך השנים, בדיקות הדם, מחלות רקע, ויותר מכל - לתלונות שלך. לגבי גורמי בסיכון - קיימים גורמי סיכון מרובים למחלה בכלי הדם של הלב, כולל יתר לחץ דם, סוכרת, עישון, השמנת יתר, עודף שומנים בדם, אי ספיקת כליות ועוד. גם לזה יש להתייחס בהתאם למצב האישי ולטיפולים התרופתיים.

מנהל פורום קרדיולוגיה