תוצאות של מדידת לח"ד ודופק

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

28/10/2022 | 01:11 | מאת: יאיר

שלום בריא בדר"כ, ללא תרופות, לא מעשן. בתקופה האחרונה תחושות לא נעימות בבטן ובחזה בגלל הדופק לא מעט פעמים במשך היום ולפעמים זמן ממושך. רופא המשפחה שלח אותי לעשות הולטר ואקו לב. אני מודד לפעמים לחץ דם במד לחץ דם איכותי של אומרון. יש שם פונקציה שמתריעה על הפרעת קצב בזמן המדידה, ובחלק ניכר מהפעמים שאני מודד זה מתריע על כך, ואני גם מרגיש שמשהו לא בסדר עם הדופק. לדוגמה, הערב מדדתי (כשעתיים לאחר פעילות גופנית) לחץ דם. התוצאה היתה לח"ד נמוך יחסית (בטח בשבילי) ועם דופק נמוך + התראה על הפרעת קצב. 113/66 ודופק 50. מיד לאחר מכן ביצעתי מדידה והתקבלו ערכים שונים לגמרי גם מבחינת דופק, וגם כאן + התראה על הפרעת קצב. 122/77, ודופק 78. האם אפשר ללמוד משהו מנתוני הלח"ד והדופק והשינוי בין המדידות שהיו ממש אחת אחרי השניה? בזמן הפעילות עצמה אני לא חש את ההפרעות בדופק (אולי כי זה פחות מורגש בזמן הפעילות) אך במשך השעות שלאחר מכן יש החמרה יחסית. כאמור אני אמור לעשות אקו והולטר, לא נשלחתי לבדיקת מאמץ. האם יש בעיה עם פעילות גופנית במצב כזה? והאם הייתי צריך להיות מופנה גם לבדיקת מאמץ? תודה

נשמע שצריך להתחיל באמת בהולטר אקג ולחץ דם. השינויים בלחץ הדם ובדופק המצופים לאחר מאמץ יתרחשו ממש במהלך או בסיום המאמץ, ולכן פחות סביר שערכים הנמדדים שעתיים לאחר סיום המאמץ יהיו קשורים לפעילות הגופנית

מנהל פורום קרדיולוגיה