כאב בזרוע במדידת לחץ דם

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

21/10/2022 | 14:28 | מאת: ניצן

ללא מחלות רקע, אך עוקב אחר רמת לח"ד באמצעות מכשיר ביתי. את המדידות אני עושה ביד שמאל שהיא היד הלא דומיננטית. במדידות ביד ימין הערכים לפעמים קצת יותר גבוהים (הפרש של 5-10). אני פחות מסתדר עם מדידות ביד ימים גם כי יותר נוח למדוד בשמאל, אך גם כי במדידות ביד ימין אני חש כאב בעורק הפועם (מתחת לשרוול) בזמן המדידה עצמה. 1. מה הסיבה לכאב? האם יכול להיות שיש בעיה בכלי דם ביד ימין או שזו תופעה לא בעייתית? והאם זה משהו שדורש בירור? 2. הבדלים של 5-10 בין יד שמאל ליד ימין (ביד הימין המדידות קצת גבוהות יותר, אני לא יודע אם זה קשור לכאב שיש במדידה שם או בלי קשר כי את הכאב אני לא מרגיש בניפוח עצמו אלא רק לאחר מכן כשהמכשיר מתחיל לרדת במספרים והדופק מתחיל להיות מורגש) זה תקין? אציין שאני אמור לעשות גם הולטר לח"ד, באיזה יד לעשות במקרה הזה? תודה רבה

לחץ הדם בשתי הזרועות צריך להיות דומה, עם הבדלים של עד 10 ממ"כ בין שתי הזרועות. הבדלים קטנים אלה נובעים מפערי הזמן בין המדידות (גם אם מדובר בשניות בודדות), מגובה השרוולית ועוד. הבדלים של למעלה מ10 ממ"כ אינם תקינים, ויכולים לנבוע מהיצרויות בכלי הדם העורקיים המספקים את היד או ממחלות אחרות. לעניין ההולטר - הבדיקה נעשית הדרך כלל על היד הלא דומיננטית, אבל זה נתון לשיקול דעת הצוות כמובן בהתאם לסיפור ולבקשה של כל מטופל. הכאב ביד אכן מופיע בחלק מהמטופלים, לעיתים בצד אחד יותר מאשר בצד השני, וזה יכול להיות תקין

מנהל פורום קרדיולוגיה