פגיעה בלב עקב חיסון נגד קורונה?

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

18/10/2022 | 11:41 | מאת: א.

שלום רב, אובחנתי עם COMPLETE RBBB לאחר כאבים עזים ביותר בחזה והלמות לב 'מתפרעים' שבעיקבותם הופניתי לבדיקות לב, לאחר החיסון השני. לאור הסימפטומים הקשים שחוויתי, הופניתי לבדיקות לב שהוליכו לממצא הנ"ל. כבר בעקבות החיסון הראשון היו לי הלמות לב וכאבים ממושכים בחזה, מספר פעמים אך אז לא ייחסתי לזה עדיין חשיבות גדולה. האם לאור הידוע כיום על תופעות הלואי של החיסונים ולאור המחקר https://www.revespcardiol.org/en-mortality-risk-in-covid-19-patients-articulo-S1885585721002000 , ניתן להניח בסבירות גבוהה שיש קשר בין החיסונים לבין ה- COMPLETE RBBB. ראוי לציין כי לא היה לי RBBB חלקי קודם או בעיה אחרת בפעילות החשמלית של הלב. אני בסביבות גיל 75. רב תודות על מענה. א.

על פי המידע הקיים בספרות חיסוני הקורונה יכולים לגרום לדלקת בקרום הלב או בשריר הלב, תופעה המופיעה יותר בגברים צעירים, ועל פי רוב חולפת לאחר מספר שבועות. ההופעה של complete RBBB אינה מוכרת כתופעת לוואי של החיסון. המאמר ששלחת עוסק בעניין אחר, בשיעורי התמותה מcovid באנשים עם RBBB. אין שם גורם ותוצאה אלא קשר אסוציאטיבי בלבד לתמותה מתחלואה בקורונה ולא מהחיסון. הופעה חדשה של RBBB יכולה להיות קשורה לבעיה באספקת הדם ללב, הסננה של הלב, בעית ריאתית ועוד סיבות כאלה ואחרות. זה כשלעצמו דורש בירור, ובפרט כשזה מופיע עם תלונות על כאבים בחזה והלמות לב פרועות.

מנהל פורום קרדיולוגיה