פעימות מוקדמות או החסרת פעימה?

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

14/10/2022 | 16:19 | מאת: אבישי

שלום קורה לי לא מעט (בעיקר בשעות הערב משום מה, אני לא יודע אם זה קשור ליום שאני עושה פעילות גופנית או גם בלי קשר) שאני חש תחושות לא נעימות בחזה מבחינת דופק, תחושה קצת מלחיצה, מרגיש את הדופק, וגם שמשהו לא תקין. זה לא קשור לדופק מהיר, הדופק תקין, אלא התחושה הזו של החסרת פעימה, משהו שאני לא רק מרגיש אלא גם אם אני בודק באמצעות היד או באמצעות מד סטורציה, אני מרגיש ורואה בבירור שיש הפסקה של הפעימות, נניח כמה פעימות סדירות ואז הפסקה, ושוב מתחדש ושוב הפסקה. קראתי קצת על פעימות מוקדמות וממה שאני מבין יש פעימה מהירה שמקדימה ולכן זה רק מרגיש כאילו חסר פעימה, אלא שאני גם מרגיש וגם רואה שזה לא פעימה מהירה שהקדימה ואז הפסקה, אלא הפעימות באותו קצב כל הזמן, אלא שיש הפסקה לאחר כל כמה פעימות. האם יש תופעה כזו של הפסקה כל כמה פעימות ולא בגלל פעימה מוקדמת? האם הלב באמת מפסיק לפעום כל כמה פעימות? על מה זה מעיד? ממה זה נגרם? ובמידה ולא מדובר במשהו מסוכן, יש דרך להרגיע את זה? (כי זו תחושה לא נעימה בכלל). תודה

הי אבישי. התחושה שאתה מתאר יכולה להגרם ממספר סיבות. ייתכן שיש פעימות מוקדמות או הפרעת קצב מסוג אחר. חלק מהפרעות הקצב יכולות להיות 'שפירות', כאלה שאינן דורשות התייחסות כלל, או שניתן לפתור אותן בטיפול תרופתי פשוט, אולם בכל מקרה, כדי לאפיין את קצב הלב יש להשלים בדיקת אק"ג ובדיקת הולטר אק"ג ולגשת לייעוץ קרדיולוגי עם תוצאות הבדיקות.

מנהל פורום קרדיולוגיה