לחץ דם דיאסטולי נמווך מהנורמה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

19/09/2022 | 18:19 | מאת: זינה

שלום אני בת 82. בזמן אחרון לחץ דם 110/60 או 100/50-55. לחץ דיאסטולי נמוך מהנורמה. אני מרגישה כאבי ראש. חוץ מזה בעיות קרדיולוגיות אין. האם זה בסדר שלחץ דיאסטולי נמוך? לאן זה יכול להוביל?

הערכים שאת מתארת אינם נמוכים במידה כזו העלולה לגרום לתסמינים, אלא אם היה שינוי דרמטי מהערכים שאת רגילה אליהם. לחץ דם דיסטוליים נמוכים מאוד יכולים להיות שאנשים מבוגרים שהעורקים שלהם נוקשים מעט או במקרים אחרים, כמו למשל בדלף משמעותי מהמסתם האאורטלי. כדאי בכל אופן לעבור עם רופא על כלל מחלות הרקע והתרופות ולהבין טוב יותר מה הסיבה לכאבי הראש

מנהל פורום קרדיולוגיה