מפחד מתוצאות אקו לב במאמץ

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

13/08/2022 | 14:03 | מאת: דוד

שלום ד"ר , אני בן 56 , שמן /עודף משקל . מחלות רקע sleep apnea ישן עם cpap, לחץ דם גבוה שמאוזן תקין עם רמיפריל 5 מג, כולסטרול תקין עם סטטור 5 מג ביום. ללא סכרת. לפני 4 שבועות חוויתי התקף פרפור פרוזדורים בבוקר . לא היו כאבים אך הדופק קפץ ל 165 .. הצליחו במיון להפוך אותי תרופתית ושיחררו אותי הביתה כאשר הוסיפו לי קרדילוק 2.5 מג' וגם קסרלטו 20 מג . הופניתי לאקו לב במאמץ. אתמול בוצעה הבדיקה ויש הערות שמאוד מלחיצות אותי : "הבדיקה מחשידה לאיסכמיה אקוקרדיוגרפית בדופן אחורי לאחר מאמץ בינוני ובדופק תת-מירבי לגילו של הנבדק. . ללא שינויים איסכמיים באקג, ללא תלונות תעוקתיות במאמץ. לחץ ריאתי לאחר המאמץ מוגבר. הודגמה זרימה מערבולתית באפיק מוצא חדר שמאל. מפל לחצים במנוחה 10 ממ"כ, לאחר וולסלווה מגיע עד 24 ממ"כ. בשיא המאמץ הודגם SAM ברור עם מפל הלחצים באפיק המוצא 80 ממ''כ. Good resting LV function. Mild diastolic dysfunction, grade I. Dilated LA, Left Atrium Ascending aorta dilatation. Moderate exercise capacity. Ischemic response: new wall motion abnormality הקרדיולוג שלי בחו"ל כרגע ואמר לי שאין דחיפות וניפגש באמצע ספטמבר . שאלותי בבקשה: האם הליקויים שמופיעים בבדיקה מסוכנים ומהותיים? איך שאר התוצאות , האם תקינות? האם יש בעיה בלחץ ריאתי ? ואם התחלתי לעשות פעילות גופנית של הליכות מידי יום , האם זה מסוכן להמשיך אותה ? תודה רבה מראש על תשובתך.

הי דוד הדחיפות בטיפול נקבעת בעיקר לפי התסמינים שלך, התדירות שלהם, עוצמתם והשינוי לאורך זמן. קשה להגיד רק על סמך התוצאה הכתובה מה דחיפות הטיפול. בינתיים בכל אופן הייתי מנסה להמעיט בפעילות גופנית. בכל מקרה של כאבים לוחצים בחזה/קוצר נשימה חריף יש להתפנות באופן מיידי למיון באמצעות אמבולנס.

מנהל פורום קרדיולוגיה