גך A מוגבר בבדיקת לב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

09/08/2022 | 08:53 | מאת: מיכל

שלום. אני בת 85. בבדיקת אקו לב נירשם "גל A מוגבר. היתר היה תקין . .בדיקות דם תקינות , חוץ מסוכר שעבר קצת הנורמה, טריגליצרידים ותפקוד כליות ובדיקת שתן - תקינות. בצילום בירכיים (עקב כאבים בהליכה ושינויים במיפרקים ) נכתב - שינויים טרשתיים. עלי להמשיך בבדיקות בגלל "שינויים טרשתיים" בברכים? בתודה. מיכל

הי מיכל גל a גדול מe בבדיקת אקן לב מעיד בדרך כלל על הפרעה קלה בהרפיית הלב. שינויים טרשתיים בברכיים נשמע פחות הגיוני. יותר סביר שנכתב שינויים ניווניים. לעניין השאלה אם להמשיך בירור או לא, זה תלוי בסיבה שבעטייה נערך הבירור מלכתחילה...

מנהל פורום קרדיולוגיה