פעינוח של בדיקת הולטר לב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

31/07/2022 | 03:32 | מאת: שני

שלום, עשיתי הולטר לב למשך 24 שעות להלן התוצאות אשמח למענה לגביהם אם הכל ניראה תקין.. תודה , קצב בסיסי - סינוס קצב לב מינימלי 48 קצב לב מקסימלי 120 ממוצע 77 הפרעות קצב חדריות - S'PVC – 380 בפזור שוה הפרעות קצב על- חדריות - S'PAC- לא הפרעות הולכה - לא שינויי ST - לא הערות: לא ידוע על תלונות בזמן הבדיקה.

הי שני. כדי להגיד אם תוצאה של הולטר היא תקינה או לא צריך להבין את כל ההקשר הקליני. מה התלונות? מדוע נעשתה הבדיקה? מה מחלות הרקע? תרופות וכו. בתוצאות ששלחת מתואר קצב סינוס שזה הקצב התקין, עם פעימות מוקדמות ממקור חדרי בשכיחות לא גבוהה במיוחד

31/07/2022 | 10:50 | מאת: שני

שלום ד"ר קרן, נשלחתי לבדיקה עקב זה שחליתי בקורונה לפניי 4 חודשים ומאז יש לי דפיקות לב חזקות קצת וכמו פעימה כזאת שאני מרגישה שלא הרגשתי לפניי כן והיו מן כאבים בצד שמאל לא יודעת אם מהשריר או מהלב

פעימות מוקדמות יכולות להיות מורגשות לפעמים כדפיקות לב או כפעימה בודדת השונה מהמצב הרגיל. לעניין הכאבים - זה דורש בירור רפואי מלא מול הרופא המטפל או מול קרדיולוג. יש דיווחים של כאבים מסוגים שונים ושל דפיקות לב אחרי תחלואה בקורונה, מצב המכונה long covid, אבל זוהי אבחנה שנעשית בדרך כלל על דרך השלילה, אחרי שמוודאים שאין סיבות אחרות לתלונות.

03/08/2022 | 23:37 | מאת: NOT_FOUND

תודה רבה על המענה המפורט ד"ר קרן, אבדוק את שאר הדברים אצל הרופאה שלי, אבל רק רוצה לשאול האם זה מסוכן שיש את הפעימות האלה זה משהו שדורש טיפול? אני מרגישה פעימה אחת שבעיקר מציקה לי מאז הקורונה. תודה רבה!!!

הפעימות המוקדמות כשלעצמן בדרך כלל אינן מסוכנות אבל זה תלוי באופי שלהן. כדאי לוודא שקרדיולוג מעניין בתשובת ההולטר המלאה, כולל תרשימי האק"ג.

04/08/2022 | 12:14 | מאת: NOT_FOUND

הבנתי תודה ד"ר והאם אני יכולה לשלוח לך במייל או משהו את התרשים אק"ג של הבדיקה ותוכלי להגיד לי ?

לצערי לא. יש צורך בבדיקה מסודרת במרפאה

מנהל פורום קרדיולוגיה