תוצאות של אקו לב עם בועות

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

27/07/2022 | 12:35 | מאת: YM

בבדיקת אקו בועות התקבלו התוצאות הבאות. אודה לקבלת הסבר. Agitated saline/dextrose study is positive, with evidence of intracardiac shunt (at ~10 beat's) with valsalva after ~3 beat's. Pulmonary arteriovenous fistula can not rull out. Suggest TEE if clinically indicated.

בדיקת אקו לב עם בועות נועדה לאבחן מעבר דם מצידו הימני של הלב לצידו השמאלי באופן שאינו תקין. המעבר יכול להיות בין העליות של הלב או שהחיבור יכול להיות במקומות אחרים, למשל בריאות. הבדיקה נעשית בדרך כלל באנשים צעירים שהיה להם ארוע מוחי, כדי לחפש את הסיבה לארוע. כשיש חשד למעבר בין העליות בלב, בדיקת אקו לב דרך הושט (tee) יכולה לתת מידע נוסף. בכל מקרה, צריך לחזור לרופא שהפנה אותך לבדיקה כדי לקבל החלטה מה עושים עם התוצאות.

03/08/2022 | 19:13 | מאת: YM

תודה רבה

25/08/2022 | 08:33 | מאת: YM

שלום, בהמשך לשאלה על האקו לב עם הבועות, נערכה בדיקת TCD עם בועות. הבדיקה היתה תקינה, ללא מעבר של בועות. מה המשמעות בהינתן תוצאת האקו לב עם הבועות ?

מנהל פורום קרדיולוגיה