ערך נורמה של בדיקת Troponin

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

26/07/2022 | 09:45 | מאת: זינה

שלום אני בת 82, התקבלתי למיון עם כאבים בחזה אך התברר שהכאבים האלה אורטופדיים או שריריים. יש לי שאלה לגבי בדיקת דם על Troponin. במיון התוצאה הייתה 22 ng/L אחר כך 23 ובמחלקה פנימית למחרת - 19 ng/L האם זו תוצאה טובה תקינה?

ערכי הטרופונין הנמצאים בטווח התקין משתנים ממעבדה למעבדה בהתאם ל'קיט' הבדיקה. לפי קיטים מסוימים הערכים שציינת יכולים להיות גבוהים מהנורמה באוכלוסיה, אבל המשמעות של הערך המוגבר אינה בהכרח התקף לב או כאבים שמקורם מהלב. למשל, באנשים עם אי ספיקת כליות כרונית ערכי הטרופונין יכולים להיות מוגברים באופן כרוני. האבחנה נעשית בהתאם להקשר הקליני, לבדיקה הגופנית ולתרשימי האק"ג. כדאי להגיע להתייעצות מסודרת אצל הרופא המטפל עם תוצאות הבדיקות.

מנהל פורום קרדיולוגיה