בדיקת אקו לב במאמץ ..

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

21/07/2022 | 21:43 | מאת: דוויד

שלום רב דר סקלסקי, אני חולה מסתם מיטרלי,במעקב 10 שנים(ללא התערבות ). עשיתי בדיקת או לב במאמץ ..12 דקות על ההליכון במאמץ והרגשתי טוב ללא עייפות או קוצר נשימה..בטופס הבדיקה הרופא רשם יכולת מאמץ מצוינת..ורשמה גם שהמנוחה חדר שמאל במידות 56/33..התרחבות קלה..השאלה שלי האם מידות חדר שמאל בגדר האי התערבות?? תודה דוויד

קשה עד בלתי אפשרי לתת עצה ספציפית מבלי לעיין בתיק הרפואי ובבדיקות קודמות. בכל אופן, אני מניחה שהבעיה היא דלף מיטרלי. במקרה זה ההתוויה להתערבות ברמה של הרחבת החדר היא קוטר סוף סיסטולי של 40 מ"מ (לפי מה שכתבת אצלך המדידה היא 33 מ"מ). יחד עם זאת, יש מדדים נוספים בבדיקת האקו ובהתרשמות הקלינית שיכולים להוות התוויה לניתוח, גם כשהחדר אינו מורחב. כדאי מאוד לקיים מעקב סדיר אצל קרדיולוג המומחה במחלות מסתמיות.

מנהל פורום קרדיולוגיה