רמות גבוהות של המוגלובין והמטוקריט זה מסוכן?

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

19/07/2022 | 22:00 | מאת: גדי

שלום אם ההמטוקריט וההמוגלובין מעל הנורמה, אלו בעיות זה יכול לגרום והאם זה נחשב למצב מסוכן? האם אספירין מגן במקרה כזה? ובאם העליה היא כתוצאה מטיפול תרופתי, תוך כמה זמן מהפסקת הטיפול התרופתי צפוי שהערכים יחזרו למה שהיו לפני כן? תודה

הסיבות השכיחות לרמות המוגלובין והמטוקריט גבוהות מהרגיל כוללות התייבשות, פוליציטמיה ורה, מחלת לב או ריאות. באופן תאורטי וכתלות בסיבה המצב עלול להגביר את הסיכון להווצרות של קרישי דם. חשוב לברר מול הרופא המטפל מה הסיבה לרמות הגבוהות ובהתאם לתוצאות להתאים את הטיפול הנכון

מנהל פורום קרדיולוגיה