הפסקת נטילת קרדילוק

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

18/07/2022 | 16:17 | מאת: כריס

שלום אני בת 27 בריאה בדרך כלל עם עודף משקל של כ40 ק״ג. התחלתי ליטול קרדילוק לפני 8 חודשים בגלל שהיו לי ימים עם עליות לחץ דם(בערך 150/95) ודופק שהיה מגיע ל110 בתקופה זו סבלתי מלחץ נפשי ומחרדות עשיתי בדיקת אקו לב,הולטר לב,אקג הכל תקין לגמרי רופאת המשפחה אומרת שכנראה הלחץ דם והדופק עלה עקב מצבי הנפשי ובגלל משקלי מאז מצבי הנפשי השתפר מאוד ואני כמובן מנסה לרדת במשקל בעזרת תזונה וספורט כרגע לא ממש מצליחה אני הייתי רוצה להפסיק לקחת קרדילוק כי אני צעירה וכי לא נמצא ממצא רפואי שממנו עולה הלחץ דם האם אפשר לנסות לרדת במינון בהדרגה עד להפסקת הנטילה?(כמובן בליווי הרופאה שלי) או שעדיף קודם לרדת לפחות 10% ממשקל הגוף ואז לנסות?

אי מציאת הסיבה ללחץ הדם הגבוה אינה מהווה עילה טובה להפסקת הטיפול. כדאי להוועץ ברופא המטפל לפני כל שינוי תרופתי כי לשם ההחלטה צריך להכיר את כל ההסטוריה הרפואית, את ממצאי הבדיקה הפיזיקלית ואת מדידות לחץ הדם ואת בדיקות הדם והשתן. בלי קשר, כדאי לנסות לרדת במשקל. קיימים היום תכשירים תרופתיים נהדרים המסייעים מאוד בדיכוי תאבון ובירידה במשקל, כשהכל נעשה עם פיקוח של הקופה ובליווי דיאטנית.

מנהל פורום קרדיולוגיה