בדיקת מאמץ ואי ספיקה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

18/07/2022 | 13:53 | מאת: RONEN

שלום רב ד"ר בן 38 . הקרדיולוג נתן לי לבצע בדיקת מאמץ שיצאה תקינה . הגעתי אליו בגלל תלונות על עייפות ולעיתים אי יציבות לאחר מאמץ . בנוסף כמו שציינתי ממצוע של לחץ דם שלי תמיד בין 98/77 - 105/84 . האם בהינתן תוצאה תקינה של בדיקת מאמץ הסבירות לאי ספיקת לב יורדת ? האם כאשר יש אי ספיקת לב ניתן לראות בבדיקת מאמץ ?

בדיקת מאמץ 'רגילה' אינה מגלה בצורה ישירה אי ספיקת לב, אבל היא כן יכולה לרמז על בעיה בתפוקת הלב בצורה עקיפה. האבחנה של אי ספיקת לב נעשית באקו לב במנוחה (בדיקת אולטראסאונד של הלב). במקרים מסוימים אפשר לשלב את בדיקת המאמץ עם אקו לב לפני המאמץ ולאחריו ומתוך ההשוואה בין שתי הבדיקות לגלות הפרעה בהתכווצות הלב או בהרפייתו שמופיעה במאמץ. חשוב לציין שלעייפות ולחוסר יציבות לאחר מאמץ יכולות להיות שלל סיבות וכדאי להוועץ ברופא כדי להבין מה בדיוק מחפשים ומה בדיקת הבחירה לאבחנה

מנהל פורום קרדיולוגיה