מה הסיבות ל-HDL נמוך ומה ניתן לעשות?

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

17/07/2022 | 19:44 | מאת: יעקב

שלום באופן קבוע לאורך השנים רמת ה-HDL אצלי או מתחת לנורמה, 30 ומעלה, לפעמים זה קצת מעל -40. אין לזה קשור מה רמת הכולסטרול הרע שלי, זה פשוט כך כל הזמן (רוב הזמן הכולסטרול הרע שלי בטווח הנורמה) אני עושה הליכות כמה פעמים בשבוע. אלו סיבות יכולות להיות לרמת HDL נמוכה? זה משהו תורשתי? סיבות אחרות? למה יש אנשים שאצלם זה תמיד תקין וכאלו שאצלם זה אחרת? האם זה בעייתי? ומה ניתן לעשות כדי להעלות? (אני ידוע שפעילות גופנית אמורה לעלות, ואני עושה) תודה

יש מספר גורמים המשפיעים על רמות הHDL כולסטרול, כשהעיקרית בהן היא נטייה גנטית. ניתן לנסות להעלות את רמות הHDL באמצעות פעילות גופנית, ירידה במשקל, הפסקת עישון ומעבר לדיאטה ים-תיכונית עם תזונה עשירה בירקות ובפירות, צמצום צריכת השומן מן החי והחלפתו בשומן דגים ובשמנים מהצומח (אבוקדו, אגוזים, טחינה). צריכת אלכוהול מתונה קשורה גם היא בעלייה ברמות הHDL, אם כי יש להזהר מצריכת יתר שעשויה להיות בעלת השפעה שלילית מסוג אחר...

מנהל פורום קרדיולוגיה