כאבים בלב כשהבדיקות תקינות

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

14/07/2022 | 15:17 | מאת: תמר

היי, אני בחורה צעירה ובריאה לקראת סוף שנות ה20 ללא שום עבר רפואי, לא מעשנת, לא שותה. לפני כמה חודשים(7 חודש) התחילו לי כאבים/אי נוחות בחזה השמאלי בדיוק בנקודה של הלב.. כאבים שבאים והולכים.. אך לאחרונה (חודשיים) הכאבים הללו כל יום כמעט כל היום ומלווים בתחושת תשישות ועייפות חזקים.. כמובן שפניתי לרופא ועשיתי את כל הבדיקות הנדרשות הכל תקין. בדיקות דם שגרתיות פלוס הקשורות ללב תקינות. בדיקות לב תקינות- כולל אקג, צילום חזה, אקו לב רגיל, אקו לב במאמץ, אולטרסאונט. הכל יצא תקין. הקרדילוג אמר שהכאבים שיש לי לא קשורים לבעיה בלב. אך מה יכול להיות הסיבה לכאבים/אי נוחות בלתי פוסקים? ובמיוחד שהם מלווים בעייפות קשה..(אני לא בתקופה לחוצה או משהו נפשי) האם מחסור בשעות שינה יכול להוביל לזה? אני סובלת מיקיצות בלילה ולרוב לא יושנת טוב.. כי שמתי לב שהאי נוחות מתעצמת במיוחד באמצע הלילה בהתעורריות.. אשמח לשמוע עוד חוות דעת מקצועית בבעיה שלי תודה..

14/07/2022 | 15:20 | מאת: תמר

מוסיפה פרט קטן.. ש״במקרה״ הכאבים התחילו לי כשבוע וחצי לאחר קבלת חיסון קורונה השלישי..  האם יכול להיות קשר בנידון

קשה להגיד על סמך הדברים שכתבת אם מקור הכאבים בלב או במשהו אחר. חיסוני הקורונה, כמו גם התחלואה בקורונה, נקשרו בדלקת בשריר הלב או בקרום הלב אבל זוהי אבחנה לא מאוד שכיחה. אם הכאבים מעירים משינה זה מכוון לבעיה גופנית כלשהיא שיש להמשיך ולברר אותה. אם הקרדיולוג חושב שאין מקום לעוד בירורים לבביים, כדאי להוועץ ברופא המשפחה ולחפש סיבות אחרות.

מנהל פורום קרדיולוגיה