מחלה לבבית ותסמינים

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

14/07/2022 | 09:33 | מאת: עדינה

שלום לך , רציתי לדעת האם כאבים בחזה זה נפוץ בבעיה של Left ventricular hypertrophy . האם זה תסמין שמאפיין את המחלה ? איזה תסמינים תמיד יש למחלה זאת ? תודה רבה

היפרטרופיה לבבית היא עיבוי לא תקין של שריר הלב שיכול להיות משני למספר בעיות לבביות. לעיתים, העיבוי הלא תקין של השריר יוצר דרישה מוגברת של חמצן, כך שבמאמץ יכול להווצר פער בין הדרישה לבין אספקת הדם, וזה עלול להוביל לכאבים בחזה. האבחנה של הנ"ל נעשית על דרך השלילה, אחרי שמוודאים שאין סיבות אחרות לכאבים בחזה. בכל מקרה כדאי להוועץ בקרדיולוג, גם כדי להבין את הסיבה להיפטרופיה הלבבית וגם כדי לחפש את הסיבה לכאבים.

מנהל פורום קרדיולוגיה