הבדל בין אספירין 75 ל-100

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

14/07/2022 | 02:13 | מאת: גדעון

שלום מה ההבדל בין אספירין במינון 100 למינון 75? ההפרש לא גדול, מה בעצם עושה את ההבדל והאם יש מקרים בהם האחד מתאים והשני פחות, ולהיפך? ואם מישהו לוקח את זה לצורך מניעה, האם 75 מספיק טוב או עדיף 100? ושאלה לסיום, האם משקך גוף משחק תפקיד בהתאמת המינון? למשל אדם רזה לעומת אדם בעל עודף משקל. תודה

המחקרים על אספירין הניתן למניעה של מחלות קרדיווסקולריות הראו יעילות דומה במינונים של 75 עד 325 מג אחת ליום, כך שאין באמת הבדל בין 75 ל100 מג. אין קשר גם למשקל גוף במקרה הזה.

מנהל פורום קרדיולוגיה