לחץ דם לאחר פעילות גופנית
דיון מתוך פורום קרדיולוגיה
ההודעה שלך התקבלה בהצלחה
היא נמצאת כעת בבדיקת עמידה בנהלי הפורום
ההודעה צפויה להתפרסם תוך 24 שעות ממועד הגשתה
במידה וההודעה לא פורסמה בתוך 24 שעות, מומלץ לעיין שוב בנהלי הפורוםולהעלות את ההודעה מחדש.
שלום רב , רציתי לשאול האם עלייה של לחץ הדם בערך הדיאסטולי של עד 10 נקודות לאחר פעילות גופנית היא אמורה להיות בעיה או מחלה ? בן 37 ולחץ דם שלי במנוחה 106/83 ולאחר פעילות גופנית 110/89
התגובה התקינה של הלב לפעילות גופנית היא העלאת תפוקת הלב המאפשרת אספקת דם טובה יותר לרקמות הפעילות, שפעול של המערכת העצבית המתפקדת במצבי מתח ועליית לחץ הדם. במקרים חריגים יכולה להיות עליית לחץ דם חריגה, עם עלייה של הערך הסיסטולי מעל 190 בנשים או מעל 210 בגברים וזו תגובה שאינה תקינה. גם פער גדול של מעל 50 ממ"כ בנשים או 60 ממ"כ בגברים אינה תקינה. מן הצד השני ירידת לחץ דם במאמץ מעידה על כשל של הלב לייצר את התגובה הרצויה והיא אינה תקינה.
מתאמן שלי כבן 80, מטופל בתרופות, מדווח לי כי לאחר אימון משקולות יש לו ירידת לחץ דם לסביבות 100 על 70. האם זה תקין או דורש בדיקה?
כאמור, לאחר פעילות גופנית צפויה עליה בלחץ הדם. מומלץ לפנות לקבל ייעוץ רפואי מסודר