לחץ דם לאחר פעילות גופנית

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

12/07/2022 | 20:58 | מאת: רונן

שלום רב , רציתי לשאול האם עלייה של לחץ הדם בערך הדיאסטולי של עד 10 נקודות לאחר פעילות גופנית היא אמורה להיות בעיה או מחלה ? בן 37 ולחץ דם שלי במנוחה 106/83 ולאחר פעילות גופנית 110/89

התגובה התקינה של הלב לפעילות גופנית היא העלאת תפוקת הלב המאפשרת אספקת דם טובה יותר לרקמות הפעילות, שפעול של המערכת העצבית המתפקדת במצבי מתח ועליית לחץ הדם. במקרים חריגים יכולה להיות עליית לחץ דם חריגה, עם עלייה של הערך הסיסטולי מעל 190 בנשים או מעל 210 בגברים וזו תגובה שאינה תקינה. גם פער גדול של מעל 50 ממ"כ בנשים או 60 ממ"כ בגברים אינה תקינה. מן הצד השני ירידת לחץ דם במאמץ מעידה על כשל של הלב לייצר את התגובה הרצויה והיא אינה תקינה.

28/07/2022 | 10:09 | מאת: אורי

מתאמן שלי כבן 80, מטופל בתרופות, מדווח לי כי לאחר אימון משקולות יש לו ירידת לחץ דם לסביבות 100 על 70. האם זה תקין או דורש בדיקה?

כאמור, לאחר פעילות גופנית צפויה עליה בלחץ הדם. מומלץ לפנות לקבל ייעוץ רפואי מסודר

מנהל פורום קרדיולוגיה