לחץ דם נמוך בעליון וגבוה בתחתון

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

10/07/2022 | 18:36 | מאת: ronen

שלום רב האם לחצי דם לבחור בן 38 שסביב 103/84 יכולים להיות תקינים ? האם מחסור בויטמינים גם יכולים לגרום לזה ? האם אפשר לחיות עם ערכים כאלה . מודאג

ההפרש בין שני הערכים הסיסטולי והדיאסטולי מעט נמוך אבל ייתכן שזה נובע מטעות מדידה ולא מבעיה אמיתית. פרט לכך לחץ הדם נמצא בטווח הנורמה. כדאי בכל אופן לעשות מדידת לחץ דם מפעם לפעם במרפאת האם

10/07/2022 | 21:27 | מאת: RONEN

תודה על התשובה ד"ר , אלה מדדים שמדדו גם במרפאת אם שהייתי וגם בפעמים רבות מאד בבית ,אני נשלחתי לבדיקות . בהנחה שאלה הערכים האם זה משהו שניתן לחיות איתו ? האם יש אנשים שיש להם כאלה ערכים ללא בעיה בלב או בעיה רצינית?

הערכים הללו נשמעים בסך הכל סבירים. ייתכן שהרופא המטפל יפנה אותך לבדיקת אקו לב כדי להדגים את מבנה הלב, קרום הלב והמסתמים.

מנהל פורום קרדיולוגיה