הצרות או חסימה קטנה בעורקי הלב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

08/07/2022 | 13:45 | מאת: OR

היי אם יש חסימה משמעותית בעורקי הלב זה תמיד דורש צנתור או שיש דרכים נוספות לטפל בזה? והאם לאדם שיש הצרות בעורקי הלב וממליצים לו לטפל בגורמי הסיכון ותרופות לכולסטרול וכדו', האם הטיפול בגורמי הסיכון (או דברים אחרים) יכול להיטיב עם מצב העורקים או כל חסימה והצרות זה בלתי הפיך ואין שום דרך לשפר את המצב וכל מה שמנסים זה רק למנוע החמרה? תודה

יש כמה סוגים של היצרויות או חסימות בעורקים. המקרה הכי שכיח הוא של היצרות המורכבת מפלאק טרשתי מסויד. במקרה זה בדרך כלל אין נסיגה של ההיצרות אבל הטיפול בגורמי הסיכון יכול לשפר את תפקוד שריר הלב ואת אספקת הדם ללב מהעורקים הסובבים. המקרה השני הוא של קריש דם שנוצר ברגע ויכול לגרום לחסימה חלקית או מלאה של כלי הדם. ברוב המכריע של המקרים הללו צריך צנתור כדי למנוע את הנזק המיידי לשריר הלב וטיפול תרופתי יכול לשפר את זרימת הדם בעורק. אפשרות שלישית היא חסימה כרונית של כלי דם. במקרה הזה טיפול תרופתי לא יפתח את העורק החסום, אבל הטיפול בגורמי הסיכון יכול לסייע בדרך הדומה לזו המפורטת במקרה הראשון.

מנהל פורום קרדיולוגיה