ממצאים באקג לאחר בדיקה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

07/07/2022 | 14:02 | מאת: דני

צהריים טובים בבדיקת א ק ג נמצאו הממצאים הבאים : LEFT axis deviation CLOCKWISE ROTATION slow r wave progression v1-v3 אני בן 35 ונשלחתי לעשות את הבדיקה עקב עייפות וקוצר נשימה במאמץ האם התוצאות מסוכנות או בעייתיות ? האם זה קשור לתופעות שלי ?

הממצאים שתיארת בבדיקת האקג הם לא ספציפיים במיוחד וקשה להגיד רק על פיהם מה מצב הלב. אם אתה סובל מעייפות ומקוצר נשימה במאמץ כדאי להוועץ ברופא שיתשאל אותך על קיומם של גורמי סיכון (כמו עישון, סוכרת, השמנה, שומנים בדם, יתר לחץ דם, סיפור משפחתי של מחלת לב בגיל צעיר), ישלים בדיקה גופנית ובהתאם יקבל החלטה על המשך בירור. יש מספר בדיקות לא פולשניות שיכולות לתת תמונה טובה על מבנה הלב ועל אספקת הדם ללב כמו מיפוי לב, בדיקת אקו במאמץ וצנתור וירטואלי.

11/07/2022 | 20:39 | מאת: DR

ערב טוב ד"ר הייתי אצל הקרדיולוג , הוא לא ראה שההמצאים האלה בעייתים . ולפי בדיקה עם הסטטוסקופ מתרשם שאין אי ספיקת לב האם ייתכן הדבר גם כאשר ממצוצע של לחץ הדם הוא 103/85 ?

ייתכן שהבדיקה תקינה מה שכן דורש המשך בירור הוא התלונות שלך, בלי קשר ללחץ הדם. בחור צעיר לא אמור לסבול מקוצר נשימה במאמץ.

מנהל פורום קרדיולוגיה