מה רמת לחץ הדם בלילה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

04/07/2022 | 23:37 | מאת: ניצן

שלום לחץ הדם בלילה אמור להיות נמוך יותר מאשר ביום? והאם מי שסובל מהפרעות נשימה בשינה, זה משפיע גם על לחץ הדם? זה גורם באופן ישיר לעליה בלחץ הדם? כשעושים מעקב לחץ דם ל-24 שעות אצל אלו שלחץ הדם שלהם במנוחה תקין, אך הם סובלים מהפרעות נשימה בשינה , האם לחץ הדם יהיה גבוה מאלו שאין להם דום נשימה בשינה? תודה

באנשים בריאים לחץ הדם בלילה פוחת בכ 10-20% לעומת ערכי לחץ הדם ביום. דום נשימה בשינה בהחלט עלול להוות גורם המונע את ירידת לחץ הדם התקינה הזו כי הוא קוטע את השינה פעמים רבות במהלך הלילה כך שהגוף חש שהוא ער... במעקב בהולטר לחץ דם ל24 שעות ניתן לגלות את ההבדלים בין לחצי הדם ביום ובלילה. אין הכרח שכל מי שסובל מדום נשימה בשינה יסבול גם מלחץ דם גבוה בלילה, אבל זה אכן מעלה את הסיכוי שתמצא הפרעה כזו

מנהל פורום קרדיולוגיה