הפרש נמוך בין דיאסטולי לסיאסטןלי

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

03/07/2022 | 12:35 | מאת: עידן

שלום רב אני בן 38 והלחץ דם שלי סביבות 110/85 בממוצע במדידות רבות . אני מרגיש עייפות וחולשה גם . האם לחץ דם זה מעיד על מחלה חלילה ?

לחץ דם סיסטולי של 110 הוא על פי רוב תקין, כשההפרש התקין בין הסיסטולי לדיאסטולי הוא 30 עד 60 ממ"כ. מובן שהמדידות יכולות להשתנות מפעם לפעם. נורה אדומה צריכה להדלק אם אדם מסוים סובל מיתר לחץ דם ומלחצי דם גבוהים בדרך כלל, כך שמדידה של לחץ דם נמוך בהשוואה לבסיס יכולה להעיד על בעיה. עייפות וחולשה יכולות להגרם ממגוון רחב מאוד של סיבות, החל מבעיות הורמונליות, מטבוליות, מאנמיה, ממחלות זיהומיות ומחלות סיסטמיות אחרות וכן ממחלות לב. כדאי להתחיל מבירור בסיסי הכולל בדיקה גופנית ובדיקות דם דרך רופא המשפחה ומשם להתקדם הלאה...

04/07/2022 | 11:49 | מאת: עידן

תודה רבה ד"ר אז האם יכול להיות לחצי דם של 110/85 שהם תקינים או לא נובעים מבעיה לבבית ?

כן אם כי הערך הדיאסטולי מעט גבוה מהרצוי. כדאי בכל אופן להבדק אצל הרופא המטפל ולמדוד לחץ דם בקופת חולים

מנהל פורום קרדיולוגיה