כולסטרול LDL ודיאטה - תלות

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

01/07/2022 | 19:54 | מאת: מתעניין

שלום, עשיתי בדיקת דם אחרי כ 12 שעות, ויצא LDL 87, HDL 68. TRY 48. אני אוכל מדי פעם בשר אדום, הרבה שוקולד שחור, ומתאמן 2-3 פעמים בשבוע לחצי שעה. בשנים האחרונות ה LDL הגיע גם ל 120 ויותר. למה אומרים שאין תלות גבוהה בין LDL למזון, ומאיפה ההבדלים האלה אצלי? בן 40, ללא משקל עודף. לא לוקח תרופות באופן קבוע.

התלות בין LDL כולסטרול ובין דיאטה אינו גבוה במיוחד כי רוב הכולסטרול נוצר בכבד ללא שום קשר למזון. יחד עם זאת דיאטה נכונה יכולה להפחית את ערכי את רמות הכולסטרול הרע, הוא הLDL בכ5-10mg/dl. כך גם אין בדרך כלל שונות גדולה בין מדידה אחת לשניה באותו אדם אם לא התחיל טיפול תרופתי. הערכה נכונה של רמות הכולסטרול היא בבדיקת דם ללא צום (בניגוד למה שחשבו בעבר). קשה להגיד בדיוק ממה נבעו ההבדלים בערכים אצלך, אבל אם יש גורמי סיכון נוספים למחלות לב, ושואפים לערכי LDL נמוכים יותר כדאי לעשות בדיקת דם נוספת ללא צום

מנהל פורום קרדיולוגיה